Alerte Medicale

Contents

 
Întocmit de specialişti în sindromul Prader-Willi , Revizuit în noiembrie 2009 (sursa: Prader-Willi Syndrome Association (USA), 5700 Midnight Pass Road, Suite 6, Sarasota, Florida 34242, Telephone: (800)926-4797 or (941)312-0400, E-mail: national@pwsausa.org, www.pwsausa.org)
 

ALERTĂ MEDICALĂ - Considerente importante privind tratamentul de rutină sau de urgenţă

Medicii şi personalul medical pot contacta PWSA (USA) pentru informare mai amplă sau pentru a contacta un specialist în domeniu.
 
Anestezie, reacţii la medicamente
Bolnavii cu SPW pot avea reacţii neobişnuite la dozele uzuale de medicamente şi agenţi anestezici. Trebuie folosite cu mare precauţie medicamentele care pot cauza sedare, s-au descris reacţii prelungite şi exagerate.
 
Reacţii adverse la unele medicamente
Indivizii cu SPW pot avea reacţii neobişnuite la dozele standard ale medicamentelor. Trebuie avut   grijă extrem de mare  la administrarea sedativelor: au fost raportate răspunsuri exagerate şi prelungite. Retenţia de apă (intoxicaţie cu apă) s-a instalat după medicamente cu efect antidiuretic (INCLUZÂND ANUMITE MEDICAMENTE NEUROTROPE), precum şi la consum excesiv de lichide.
 
Prag ridicat de percepere a durerii
Lipsa senzaţiei dureroase poate cauza o infecţie sau leziune. Persoanele cu SPW pot să nu acuze durere la infecţii sever sau pot avea dificultăţi de localizare a acesteia. Relatările părinţilor/îngrijitorilor în schimbarea stării sau comportamentului trebuie investigate în privinţa unei eventuale boli.
 
Probleme respiratorii
Bolnavii cu SPW prezintă un risc crescut la probleme respiratorii ÎN SPECIAL ÎN TIMPUL INFECŢIILOR. Tonusul muscular scăzut, muşchii toracici slabi şi apneea de somn sunt, de asemenea, factori agravanţi. Cineva cu sforăit accentuat, indiferent de vârstă, trebuie investigat pentru apnee obstructivă de somn.
 
Recomandări pentru evaluarea tulburărilor respiratorii asociate cu somnul în SPW
 
Lipsa vărsăturilor
Bolnavii cu SPW varsă foarte rar. Emetizantele pot fi ineficiente, iar dozele repetate pot cauza intoxicaţie. Aceste caracteristici trebuie avute în vedere în contextul hiperfagiei şi posibilităţii ingerării de alimente crude sau nesănătoase. Prezenţa vărsăturilor poate semnala o boală care periclitează viaţa.
 
Boli gas trice severe
Distensia abdominală,

Pages