Grup de pacienți – Sclerodermie

Luna Iunie 2015
Grup de pacienți – Sclerodermie
 
În luna Iunie, in periaoda 29.06.2015 – 03.07.2015, timp de 5 zile, am oferit servicii de recuperare și instruire în managementul bolii pentru un număr total de 11 persoane, pacienți afectați de sclerodermie și aparținători ai acestora.
Conform nevoilor identificate de către specialiștii Centrului NoRo, pacienții au beneficiat de o paletă diversificată de activități de instruire pe diferite teme medicale, psihologice și sociale, dar și de activități terapeutice, precum terapie comportamentala, terapie senzoriala, kinetoterapie, hidroterapie și terapie ocupațională.
De asemenea, in cadrul programului beneficiarii au participat la un modul de prim ajutor in caz de accidentare.
În cadrul acestor activităţi, realizate în grup, pacienţii au avut ocazia să lucreze în echipă, să socializeze, să lucreze la îmbunătăţirea motricităţii fine (afectate în cadrul acestei boli) şi de a se relaxa şi bucura de rezultatele muncii lor.
În cadrul discuției medicale, pacientii au avut ocazia sa puna intrebari referitoare la problemele generate de boala si la posibilitatile de ameliorare a stilului lor de viata, folosirea unui dispozitiv medical, tratament medicamentos- mijloace prin care se poate usura activitatea lor zilnica feedback-ul fiind atat unul medical, de specialitate, cat si unul subiectiv-fiecare pacient dezvaluind modalitati de adaptare la invaliditatile generate de boala.
La discutia te tema sociala, asistentul social impreuna au dezbatut urmatoarele teme:
- Reateaua noastra de socializare
- Drepturile si obligatiile persoanelor cu dizabilitati si a asistentilor personali
Activităţile de terapie ocupaţională cu acest grup au avut loc marti, miercuri şi joi iar pacienţii au fost încurajaţi să aleagă din materialele şi tehnici plastice puse la îndemână.