evenimente apwr

IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare

Proiectul ⹂IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2022, ne-a oferit oportunitatea să descoperim și să explorăm puterea emoțiilor, să dăruim bucurie și compasiune, să conștientizăm cum să contribuim în a construi o lume mai bună, să cuantificăm altfel progresul și pașii mici. Finanțarea a fost în valoare de 25.000 de lei, sumă prin care s-au acoperit cheltuielile din proiect.

Prin scopul proiectului am urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli rare și tulburări din spectrul autismului prin activități terapeutice și de suport emoțional destinate lor și părințiilor acestora.

50 de copii diagnosticați cu diferite afecțiuni au fost ghidați pas cu pas în procesul de învățare și în explorarea de noi activități. Art-terapia, jocul, dansul, activitățile de stimulare cognitivă au ajutat copiii să deprindă noi cunoștințe și abilități.

Proiectul s-a desfășurat în perioada ianuarie – august 2023 și a constat în activități educative și de joc atât individual, cât și de grup, activități de socializare, activități de art-terapie, meloterapie, clubul magic de lectură, informare și consiliere pentru părinți, sesiuni online de ateliere de art-terapie, consiliere socială și de psihonutriție,  mișcare și dans.

Aceste activități au oferit copiilor să pășească pe drumul cunoașterii, au fost încurajați să își comunice emoțiile, trăirile și gândurile. Jocul a devenit liantul prin care copiii au făcut pași timizi unul spre celălalt, descoperind astfel secretul prieteniei.

Multiplică efectul de solidaritate alături de noi oferind zâmbete în dar prietenilor RARI!

Fii bun, oferă compasiune, alege integrare pentru copiii cu boli rare!

Dorica Dan, președinte APWR

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Fii bun, oferă compasiune, alege integrare pentru copiii cu boli rare!

 

 

 

 

În săptămânile care au trecut, activitățile desfășurate în cadrul proiectului ne-au învățat că integrarea poate să însemne:

O privire prietenoasă

Un salut primitor și senin

O interacțiune împărtășită

Un cuvânt de încurajare

O atitudine lipsită de prejudecăți

Proiect finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor.

#integRaRepascupas#psihonutriție#consilieresocială#jocșiculoare#universulemoțiilor #centrulnoro

S-a dat startul la vânătoarea de ouă

 

 

 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Iepurașul a făcut o oprire la Centrul NoRo pentru a ascunde ouăle de ciocolată. A fost palpitant pentru noi să răscolim pe ici-colo pentru a descoperi surprizele ascunse. În timp ce vânau ouăle, copiii cu dibăcia lor i-au dat de urmă iepurașului și pe când să îl prindă…HOP-ȚOP a zbughit-o. Chiar și așa îi suntem recunoscători că s-a gândit să ne viziteze și să lase cadouri copiilor. Vă dorim tuturor un Paște fericit! Mulțumim pentru sprijinul acordat DUO Select Impex S.R.L.

Proiect finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Oferă zâmbete prietenilor RaRi!

Parcursul activităților din proiectul „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” se conturează tot mai mult. Copiii au avut parte de activități educative, art-terapie, mișcare și dans desfășurate atât față în față, cât și online. Lucrările realizate au fost expuse la Vernisajul „Împărtășește-ți culorile”, organizat în cadrul campaniei de ZBR 2023. Art-terapia a oferit o cale de a aduce împreună copiii din Centrul NoRo cu elevi din școli sau cu voluntari implicați, având astfel ocazia să se cunoască și să interacționeze. În cadrul activităților copiii au fost ghidați să pășească pe drumul cunoașterii și al explorării, au fost încurajați să își comunice emoțiile, trăirile și gândurile. Jocul a devenit liantul prin care copiii au făcut pași timizi unul spre celălat, descoperind astfel secretul prieteniei. Multiplică efectul de solidaritate alături de noi oferind zâmbete în dar prietenilor RaRi! Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare

 

 

 

 

Odată cu începerea anului, vă anunțăm cu entuziasm că în perioada 16 ianuarie - 31 august 2023 Asociația Prader Willi din România derulează proiectul „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” – sprijinit de către Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, Ediția a 14-a, cu suma de 25.000 lei.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli rare și tulburări din spectrul autismului prin activități terapeutice și de suport emoțional. Beneficiarii sunt 50 de copii cu dizabilități produse de boli rare și familiile acestora.

Activitățile propuse în proiect o să fie atât individuale, cât și de grup: ateliere de art-terapie, ateliere de dans și mișcare, activități educative și de joc, ateliere pentru integrare prin educație senzorială, informare și consiliere pentru părinți. Consilierea și îndrumarea reprezintă un element cheie pentru a crește reziliența familiei în fața încercărilor zilnice. Copiii cu boli rare și TSA, încă de la o vârstă mică au nevoie de o educație timpurie și de stimulare, utilizând un program de intervenție pentru a-i ajuta să facă față dificultăților, din diferitele momente ale vieții. Prin urmare, cu cât crește posibilitatea copilului să participe la diferite programe de terapie cu atât se va spori șansa copilul de a învăța să achiziționeze abilități din diferite arii și să se adapteze la mediul social.

Pornind de la aceste aspecte ne vom focaliza atenția atât pe beneficiari, cât și pe aparținătorii acestora, oferindu-le astfel sprijinul de care au nevoie pentru a dobândi o mai bună capacitate de a gestiona provocările întâmpinate.

Dorica Dan, președinte APWR, ANBRaRo, ARCrare

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Pages