Materiale informative

EURORDIS (organizația europeană de boli rare) și cele peste 800 de organizații membre ale sale îndeamnă la asigurarea îngrijirii holistice până în 2030 pentru cei 30 de milioane de europeni care trăiesc cu o boală rară și pentru familiile lor.

EURORDIS a lansat la întâlnirea anuală a membrilor săi din 2019, la București, documentul de poziție Obținerea îngrijirii holistice centrate pe persoană pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă: O contribuție pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a persoanelor care trăiesc cu o boală rară și a familiilor acestora Cei peste 200 de reprezentanți ai persoanelor cu boli rare, prezenți la eveniment, au discutat pașii următori pentru implementarea acestui document de poziție la nivel european.

Documentul complet este disponibil în limba engleză la eurordis.org/carepaper

Rezumatul documentului în limba română este disponibil aici

<

Asociaţia Prader Willi din România consideră ca fiind deosebit de importantă educaţia copiilor în spiritul acceptării semenilor, înţelegerii şi implicării lor afective. Este o investiţie în prezent, pentru a asigura un viitor mai bun generaţiilor următoare. Din acest motiv, au apărut cele două cărți - în limba română și în limba engleză - care conțin povești despre copiii speciali în apropierea noastră.

Pages