Grup de pacienți mixt

Luna Iulie 2014
Grup de pacienți mixt - Instruire în managementul bolii, în cadrul proiectului ExpertRARE finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano- Român
 
În perioada 21-26.07.2014, în Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare NoRo din Zalău au fost organizate activități care au urmărit dezvoltarea abilitățiilor de viață independentă a unui număr de opt beneficiari si patru însoțitori ai acestora.
            Pe parcursul sederii au beneficiat de: Consiliere psihologica, sociala si medicala, Evaluare Kinetica, Evaluare Socială și Evaluare Psihologică, Terapie Ocupationala, Terapie comportamentala, senzoriala si Logopedie, Instruiri pe diferite teme cum ar fi: managementul timpului liber, normele de igiena in servirea mesei, Retelele sociale, Normele de comportament in societate, Curs de Dans, iar in ultima zi a sederii lor in Centru am organizat impreuna un Bal Mascat care a cuprins si un consurs al mastilor. Sedințele de terpaie au vizat dobandirea unui comportament pozitiv in ceea ce priveste viata sociala a beneficiarilor si dobandirea abilitatilor de viata independenta in mediul familial si in societate.
Asistentul Social, sub forma interactiva, a pus în scris, cu ajutorul unui blackball normele de igienă în servirea și aranjarea mesei, urmând ca apoi fiecarui beneficiar sa i se dea cate o responsabilitate din cele enumerate pe blackball ( sarcinile se schimbau pentru fiecare beneficiar in fiecare zi, astfel  incat, pana la sfarsitul sederii lor , fiecare benficiar sa fi trecut prin fiecare etapa in servirea si aranjarea mesei), aceasta activitate s-a repetat la fiecare ora de masa, spre sfarsitul sederii lor beneficiarii s-au descurcat singuri avand nevoie doar de supraveghere. Scopul acestei activități a fost acela de a dezvolta abilitățile de autoservire și normele de igienă în servirea și aranjarea mesei, dar și dezvoltarea spiritului de echipă. După această activitate și luarea mesei, a urmat o ședință foto de grup care a fost urmata de terapia ocupațională in care  participanții grupului au realizat o ramă din hârtie pentru poza de grup efectuata in cadrul sedintei foto organizata. Finalizarea activitatilor din cadrul grupului s-a incheiat cu balul mascat, unde fiecare membru al grupului a dansat, a socializat si s-a putut mândri cu masca realizată în cadrul terapiei ocupaționale. La sfarsitul Balului Mascat acestea au fost premiati pentru activitatea depusa in confectionarea mastii.