Grup de pacienți – Tulburări din spectrul autist

Luna Decembrie 2015
Grup de pacienți – Tulburări din spectrul autist - Instruire în managementul bolii, în cadrul proiectului ExpertRARE finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano- Român
 
 
 
Prin proiectul ExpertRARE, finanțat prin programul de Cooperare Elvețiano – Român, la Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare organizăm, în fiecare lună,  activități de instruire în managementul bolii și activități de terapii pentru grupuri de pacienți. In luna decembrie, in perioada 14-18 decembrie, am oferit servicii de recuperare și instruire în managementul bolii pentru un număr de 12 persoane, 6 copii care sufera de tulburari din spectrul autist si parținătorii acestora.
Conform nevoilor identificate de către specialiștii Centrului NoRo, parintii au beneficiat de o paletă diversificată de activități de instruire pe diferite teme medicale, psihologice și sociale, iar copiii de activități terapeutice individuale precum terapie comportamentala, logopedie, kinetoterapie, hidroterapie, terapia senzorială și de grup precum terapia ocupațională si ergoterapia
Luna decembrie fiind si luna de sarbatoare a Craciunului, in data de 17 decembrie pecientii din grup alaturi de parintii acestora au participat la o “Serbare de Craciun”organizata de catre Centrul NoRo. 
Participand la serbare copii din grup au avut astfel sansa de a canta alaturi de copii din cadrul Centrul de zi NoRo, cantece de craciun sau colinzi. La sfarsitul serbarii copii din grup au facut poze cu Mos Craciun care le-a adus  si cadouri sub forma de dulciuri, cadouri care au fost bine primate, fiind o recompense a muncii care au depus-o copii in timpul saptamanii in cadrul terapiilor. 
La plecarea grupului parintii ne-au mărturisit că pleacă cu un bagaj mult mai mare de cunoștințe în ceea ce privește problemele copiilor lor, fiind foarte multumiți de răspunsurile primite de la toți specialiștii din cadrul Centrului NoRo.