Grup de pacienți – Distonie

Luna August 2015
Grup de pacienți – Distonie
 
În  luna August, în perioada 24.08.2015 – 28.08.2015 în cadrul Centrului Pilot de Referință pentru Boli Rare NoRo au fost organizate activități de instruire în managementul bolii și terapii de  recuperare pentru un grup de persoane afectate de Distonie și însoțitorii acestora.
Activitățile de instruire au cuprins teme precum: Consilierea psihologică de grup, Drepturile persoanelor cu dizabilitati, un curs de prim ajutor și autoîngrijire în caz de accidentare. Activitățile de recuperare au cuprins o evaluare inițială, o parte de intervenție individuală (kinetoterapie, hidroterapie, cosultatie medicala)  și de grup (terapie ocupationala, consiliere psihologca,etc.) precum și o evaluare finală.
Pe periaoada șederii pacienților la centru, alaturi de ei s-a aflat și un hipnoterapeut, invitat și recomandat de către Asociația Distonia. Acesta într-o primă fază le-a prezentat celor aflați la centru ce este defapt hipnoterapia, iar cu acordul individual al fiecăruia din grup, pacienții doritori au avut șansa de a beneficia de o astfel de terapie. Hipnoterapeutul a lucrat cu pacienții atât la nivel individual cât și la nivel de grup.
 S-au desfășurat de asemenea, activitățile de grup, precum terapia ocupațională în fiecare zi în același timp cu terapiile individuale. S-au realizat activități cu ajutorul unui instructor de art-terapie, care a îndrumat fiecare participant în realizarea obiectelor propuse. Pacienții au avut astfel ocazia de a exersa motricitatea fină și de a interacționa în cadrul grupului, pentru a se cunoaște mai bine, fiind provocați să lucreze în echipă. Considerăm că prin oferirea acestor oportunități de interacțiune și socializare, s-a creat o legătură și mai puternică între pacienți, acesta fiind și unul din obiectivele programului Centrului NoRo.
La sfârșitul activităților membrii grupului de pacienți afectați de Distonie și-au manifestat dorința de a se reîntoarce la noi, fiind foarte mulțumiți și încântați de serviciile oferite cât și de personalul unității.