IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare

Proiectul ⹂IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2022, ne-a oferit oportunitatea să descoperim și să explorăm puterea emoțiilor, să dăruim bucurie și compasiune, să conștientizăm cum să contribuim în a construi o lume mai bună, să cuantificăm altfel progresul și pașii mici. Finanțarea a fost în valoare de 25.000 de lei, sumă prin care s-au acoperit cheltuielile din proiect.

Prin scopul proiectului am urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli rare și tulburări din spectrul autismului prin activități terapeutice și de suport emoțional destinate lor și părințiilor acestora.

50 de copii diagnosticați cu diferite afecțiuni au fost ghidați pas cu pas în procesul de învățare și în explorarea de noi activități. Art-terapia, jocul, dansul, activitățile de stimulare cognitivă au ajutat copiii să deprindă noi cunoștințe și abilități.

Proiectul s-a desfășurat în perioada ianuarie – august 2023 și a constat în activități educative și de joc atât individual, cât și de grup, activități de socializare, activități de art-terapie, meloterapie, clubul magic de lectură, informare și consiliere pentru părinți, sesiuni online de ateliere de art-terapie, consiliere socială și de psihonutriție,  mișcare și dans.

Aceste activități au oferit copiilor să pășească pe drumul cunoașterii, au fost încurajați să își comunice emoțiile, trăirile și gândurile. Jocul a devenit liantul prin care copiii au făcut pași timizi unul spre celălalt, descoperind astfel secretul prieteniei.

Multiplică efectul de solidaritate alături de noi oferind zâmbete în dar prietenilor RARI!

Fii bun, oferă compasiune, alege integrare pentru copiii cu boli rare!

Dorica Dan, președinte APWR

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Data: 
Wednesday, August 23, 2023