evenimente apwr

Proiectul ⹂Călătoria copiilor în universul emoțiilor”

Astăzi încheiem încă un proiect alături de Fundația pentru Comunitate și MOL România. Fiecare oportunitate pe care am avut-o în derularea unui proiect sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor a oferit noi experiențe frumoase.

Prin „Călătoria copiilor în universul emoțiilor” ne-am propus să creștem gradul de independență și adaptabilitate socio-emoțională la copiii cu dizabilități  produse de boli rare și tulburări din spectrul autist. Beneficiarii au fost 50 de copii din Centrul NoRo, aparținători (părinți, frați/surori, bunici, asistenți personali) și voluntari. Proiectul a fost finanțat cu suma de 25.000 lei.

În perioada decembrie 2018 – august 2019 ne-am aventurat în „Călătoria copiilor în universul emoțiilor” și am desfășurat diferite activități: art-terapie (pictură, colaj, desen, modelaj), meloterapie (terapie prin dans și mișcare), educație prin joc, cinema senzorial, ȋntâlniri cu părinții, club de socializare pentru frați/surori ai beneficiarilor, formarea și implicarea voluntarilor, activități de socializare pentru a facilita integrarea în comunitate.

Succesul acestui proiect constă în nenumărate clipe de bucurie, priviri înseninate, chicoteli curajoase, expunerea la situații diferite de învățare, achiziționarea de noi abilități, descoperirea că „Eu pot!”, „Eu reușesc!”  și nu în ultimul rând conștientizarea că „Nu sunt singur în această călătorie”.

 

Dorica Dan, președinte APWR

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Întâlnire Eurordis

În perioada 5-6 iulie 2019, Dorica Dan a particiat la întalnirea bordului Eurordis care a avut loc în Barcelona .

Conferința națională PKU

Dorica Dan a participat la Conferința națională PKU care a avut loc la Oradea, la Hotel Caro, în perioada 28-30 iunie 2019. În cadrul conferinței au avut loc ample dezbateri între specialiști și pacienți despre situația actuală din țara noastră.

Întâlnirea ExCom ERN ITHACA

În data de 16 iunie 2019, a avut loc întâlnirea ExCom ERN ITHACA la care a aprticipat Dorica Dan si care s-a ținut în paralel cu Conferința ESHG la Goteborg. O ocazie deosebita pentru a ne actualiza informațiile privind progresele realizate în retea și mai ales, pentru a întări relația dintre pacienții din consiliu și specialiști și pentru a planifica activitățile viitoare. ESHG este întotdeauna un loc de întâlnire cu prieteni dragi și profesioniști dedicați pacienților.

Boli genetice de metabolism în patologia adultului și a copilului

Dorica Dan a participat la Simpozionul "Boli genetice de metabolism în patologia adultului și a copilului"  care s-a desfășurat în perioada 8-9 iunie la Cluj, la Clinica Imogen o rețea informală de expertiză la nivel internațional. A fost un eveniment în care dezbaterea a fost deschisă  și participanții pasionați de ceea ce fac.

Pages